Τι είναι το μηλόξιδο?
Είναι ένας τύπος ξυδιού που γίνεται από τη ζύμωση του μηλίτη των μήλων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης, η ζάχαρη στο χυμό του μήλου κατανέμετε ανά βακτήρια και ζύμες σε αλκοόλ και στη συνέχεια σε ξίδι. Όπως πολλοί τύποι ξύδι, ξύδι μήλου μηλίτη περιέχει μια ουσία που ονομάζεται οξικό οξύ. Μηλόξιδο περιέχει επίσης γαλακτικό, κιτρικό και μηλικό.οξυ
Τα οφέλη της σούπας με μηλόξυδο
Οι υπερασπιστές υποστηρίζουν ότι το ξίδι μηλίτη μήλων μπορεί να βοηθήσει με τους ακόλουθους όρους για την υγεία:
ακμή
αλλεργίες
αρθρίτιδα
σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
διαβήτης
γρίπη
αρθρίτιδα
καούρα
υψηλή χοληστερόλη
πονόλαιμος
Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ξύδι μήλου μηλίτη ως ενίσχυση απώλεια βάρους.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι λόγω της έλλειψης σε έρευνες το ξίδι μηλίτη μήλων δεν μπορεί να προταθεί για τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιουδήποτε προβλήματος υγείας.
Μέχρι σήμερα, λίγες μελέτες έχουν εξετάσει τις επιπτώσεις στην υγεία της σούπας μηλόξυδο. Εδώ είναι μια ματιά σε μερικά βασικά συμπεράσματα από τις διαθέσιμες έρευνες:
1) Ο διαβήτης
Μερικές προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι το ξύδι μπορούν να επωφεληθούν τα άτομα με διαβήτη. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε στο Diabetes Care, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη που κατανάλωναν δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο την ώρα του ύπνου έδειξαν ευνοϊκές αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα το επόμενο πρωί. Και σε ζώα μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Πακιστάν Εφημερίδα των Βιολογικών Επιστημών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι διαβητικοί αρουραίοι τρέφονται ένα μήλο-μηλίτη-ξύδι-ενισχυμένη διατροφή για τέσσερις εβδομάδες παρουσίασαν αύξηση της HDL («καλής») χοληστερόλης (καθώς και μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων, ενός τύπου βλαβερών λιπιδίων στο αίμα).
2) Απώλεια βάρους
Υπάρχει περιορισμένη επιστημονική υποστήριξη για τον ισχυρισμό ότι το ξίδι μηλίτη μήλων μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους. Ωστόσο, μια μικρή μελέτη (που δημοσιεύθηκε στην Bioscience, Βιοτεχνολογία, Βιοχημεία και το 2009) διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι που κατανάλωναν οξικού οξέος ημερησίως για 12 εβδομάδες παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις στο σωματικό βάρος, το κοιλιακό λίπος, περιφέρεια μέσης, και τα τριγλυκερίδια. Σε δοκιμές σε ποντίκια, μια άλλη μελέτη του 2009 (που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Γεωπονίας και Χημείας Τροφίμων) διαπίστωσε ότι το οξικό οξύ μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η συσσώρευση του λίπους του σώματος και ορισμένων λιπών στο ήπαρ.
Είναι άγνωστο αν αυτές οι μελέτες εχουν δοκιμαστεί με χρήση του οξικού οξέος που προέρχεται από ξύδι μήλου μηλίτη ή από άλλους τύπους ξύδι.
3) της αρτηριακής πίεσης
Οξικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με βάση μελέτη την που δημοσιεύεται στο Bioscience, Βιοτεχνολογία, Βιοχημεία και το 2001. Και πάλι, είναι άγνωστο αν αυτή η μελέτη εχει με χρήση του οξικού οξέος που προέρχεται από ξύδι μήλου μηλίτη ή από έναν άλλο τύπο ξύδι.
4) Χοληστερόλη
Δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition, μια μελέτη του 2006 διαπίστωσε ότι ποντίκια που τρέφονται, και ειχαν οξικό οξύ για 19 ημέρες είχαν μια σημαντική μείωση της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
Εδώ είναι δύο δημοφιλείς θεραπείες που περιλαμβάνουν το ξίδι μηλίτη μήλων:
1) Πιτυρίδα
Μια εγχώρια θεραπεία για την πιτυρίδα είναι να μίγμα 1/4 φλιτζάνι ξύδι μήλου μηλίτη με 1/4 φλιτζάνι νερό. Η λύση ξύδι θεωρείται για να αποκαταστήσει την αποκατάσταση της ισορροπίας του pH του τριχωτού της κεφαλής και αποθαρρύνουν την υπερβολική αύξηση του μύκητας που προκαλεί πιτυρίδα.
Το μίγμα ξιδιού χύνεται σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και πσεκαζετε στην τρίχα και το κρανίο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αυτιών. ΜΕ μια νπετσέτα στη συνέχεια τυλίγεται γύρω από το κεφάλι για 15 λεπτά έως μία ώρα. Μετά από αυτό, το ξύδι μπορεί να πλυθεί από τα μαλλιά. Εναλλακτικές επαγγελματίες συστήνουν συχνά μια ή δυο φορές την εβδομάδα για την πιτυρίδα.
2) Ακμή
Όταν χρησιμοποιείτε το ξίδι μηλίτη μήλων για τη θεραπεία της ακμής, κάποια εναλλακτική επαγγελματίες συνιστούν ανάμειξη ένα μήλο μέρος ξίδι μηλίτη με τρία μέρη νερού. Η λύση είναι στη συνέχεια το βαζετε πάνω στο σπυράκι. Επειδή έχουν υπάρξει αναφορές για την περίπτωση της καταστροφής του δέρματος και τα εγκαύματα από τη χρήση με πλήρη ξίδι στο πρόσωπο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.
Μηλόξιδο και αλκαλική ισορροπία οξέων
Μερικοί εναλλακτικοί επαγγελματίες προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το ξίδι μηλίτη μήλων για την αποκατάσταση της αλκαλική ισορροπία οξέων. Η θεωρία πίσω από την αλκαλική διατροφή είναι ότι το αίμα μας είναι ελαφρώς αλκαλικό (με φυσιολογικό επίπεδο pH μεταξύ 7,35 και 7,45) και ότι η διατροφή μας θα πρέπει να αντανακλούν αυτό το επίπεδο του pH. Οι υποστηρικτές των αλκαλικών οξύ θεωρίας πιστεύουν ότι μια διατροφή πλούσια σε οξύ που εχουν τρόφιμα οδηγεί σε έλλειψη ενέργειας, η υπερβολική παραγωγή βλέννας, λοιμώξεις, άγχος, ευερεθιστότητα, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, ρινική συμφόρηση και κόλπων, αλλεργικές αντιδράσεις, και αυξημένο κίνδυνο παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδα.
Παρά το γεγονός ότι ένα όξινο διάλυμα, κάποιοι υποστηρικτές της σούπας μηλόξυδο πιστεύουν ότι έχει alkalinizing επίδραση στον οργανισμό. Ως εκ τούτου, συνιστούν ένα με δύο κουταλάκια της σούπας μηλόξυδο στο νερό ως καθημερινό τονωτικό της υγείας. Αν και αυτό είναι μια δημοφιλής θεραπεία, η αποτελεσματικότητά της δεν έχει ερευνηθεί.
Παρενέργειες και Ανησυχίες για την ασφάλεια
Αδιάλυτο ξύδι μήλου μηλίτη, σε μορφή υγρού ή χάπι, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον οισοφάγο και σε άλλα μέρη του πεπτικού συστήματος. Η Μήλο ποτά ξίδι μηλίτη μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών αν έπιναν.
Μία υπόθεση ειναι οτι συνδέεται η υπερβολική κατανάλωση μήλου μηλίτη ξίδι με χαμηλά επίπεδα καλίου στο αίμα (υποκαλιαιμία) και χαμηλή οστική πυκνότητα. Τα άτομα με οστεοπόρωση, η χαμηλά επίπεδα καλίου, καθώς και σε όσους το κάλιο που μειώνετε με τα φάρμακα θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.
Τα άτομα με αλλεργίες στα μήλα πρέπει να αποφεύγουν το ξίδι μηλίτη μήλων.
Ξύδι που εφαρμόζονται στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και ουλές.
ατομα με υπερβολικές δόσεις του μηλόξυδο έχουν βρεθεί να προκαλέσει βλάβη στο στομάχι, δωδεκαδάκτυλο, και το ήπαρ σε πειραματόζωα.
Δυνατότητες αλληλεπιδράσεις
Θεωρητικά, η παρατεταμένη χρήση του ξιδιού μηλίτη μήλων μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα καλίου, το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο τοξικότητας της καρδιακής φάρμακα γλυκοσίδιο όπως Lanoxin (διγοξίνη), της ινσουλίνης, καθαρτικά και διουρητικά όπως Lasix (φουροσεμίδη).
Επειδή το ξίδι απο μηλίτη μήλων μπορεί να επηρεάσει τη γλυκόζη του αίματος και τα επίπεδα της ινσουλίνης, θα μπορούσε θεωρητικά να έχει αθροιστική δράση όταν συνδυάζεται με φάρμακα διαβήτη. Μηλόξιδο μπορεί επίσης να μειώνει την αρτηριακή πίεση, γι ‘αυτό μπορεί να έχει αθροιστική δράση όταν συνδυάζεται με φάρμακα υψηλής πίεσης του αίματος.
πηγη
http://altmedicine.about.com/