Tο θυμάρι είναι ένα βότανο στην λεκάνη της Μεσογείου και είναι σε πολλές ποικιλίες.
Η μικροβιακή δύναμη του θυμαριού είναι τόσο ισχυρή ώστε ορισμένα έλαια είναι ασφαλή για χρήση σε όλες τις περιπτώσεις, και κάποιες άλλες δεν είναι. H λιναλόλη είναι το καλύτερο λάδι για αρχάριους στη χρήση και είναι το ασφαλέστερο για το δέρμα, στα λουτρά, για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους. Είναι ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα και πιο χρήσιμα έλαια στην αρωματοθεραπεία, αλλά πρέπει χρησιμοποιείτε πάντα με προσοχή, με μέτρο.Το Θυμάρι έχει αξιοσημείωτη αντι-ιική, βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο, αντιβιοτικό, διουρητικό, αντισπασμωδικό, αποχρεμπτικό, και αντισηπτικό,οι ιδιότητες που το καθιστούν θαυμάσιο κατά τη διάρκεια της γρίπης και του κρυολογήματος.
Εκτός από την θανάτωση μικροβίων, βοηθά το σώμα να αποβάλει τοξίνες και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με την υποστήριξη του σχηματισμού των λευκών κυττάρων του αίματος, αυξάνοντας την αντίσταση στην είσοδο των μικροβίων.Το ζεστό του, ποώδη άρωμα είναι ισχυρό και διεισδυτικό, καθώς και η προέλευση του ονόματός της, η οποία προέρχεται από την έννοια «θυμός» την ελληνική λέξη «άρωμα με».
Η ιστορία του θυμαριού
Θυμάρι έχει μια μακρά και συναρπαστική ιστορία. Χρησιμοποιείται από όλους τους πρώτους πολιτισμούς της Μεσογείου ως φαρμακευτικό φυτό, τόσο ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης περιγράφει τις χρήσεις του στα γραπτά τους. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για την ταρίχευση. Οι αρχαίοι Έλληνες καιγόταν ως θυμίαμα στους ναούς τους και το χρησιμοποίησαν στα λουτρά τους . Οι Ρωμαίοι έφεραν το βότανο στην Ευρώπη, και το χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν τα δωμάτια τους και να δώσουν «αρωματική γεύση» για το τυρί και το λικέρ. Κατά τον Μεσαίωνα, το θυμάρι τοποθετήθηκε στα υπνοδωμάτια για να αποκρούσει τους εφιάλτες, Πριν από τα σύγχρονα αντιβιοτικά,το θυμάρι χρησιμοποιήθηκε για τους επιδέσμους.
Είναι εύκολο να μεγαλώσει σαν πολυετής θάμνος και θέλει ζεστά,και ηλιόλουστα μέρη . έχει δε χρησιμοποιηθεί από καιρό ως ένα γαστρονομικό βότανο, καθυστερεί την σήψη του κρέατος, ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό σε θερμά κλίματα πριν από την ψύξη.
Μελέτες στη σύγχρονη εποχή έχουν επαληθεύση αυτή τη χρήση με τις δοκιμές που αποδεικνύουν την προσθήκη αιθέριων το λάδι θυμαριού, να επιβραδύνει τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων, διατηρώντας το φαγητό για τρεις επιπλέον ημέρες.Η Κατάποση με θυμάρι διεγείρει επίσης το πεπτικό σύστημα και χρησιμεύει ως ένα εντερικό αντισηπτικό.
Οφέλη για την υγεία σε όλη την θυμάρι
Άλλες παραδοσιακές χρήσεις του θυμαριού περιλαμβάνουν τη θεραπεία των αναπνευστικών λοιμώξεων. Είναι εξαιρετικό πνευμονικό απολυμαντικό ,είναι χρήσιμο κατά της γρίπης, τα κρυολογήματα , πονόλαιμο, το άσθμα, καταρροή, βήχα, λαρυγγίτιδα, κοκίτη, καθώς και βρογχίτιδα.
Εισπνεύστε από τη μύτη, τον λαιμό, το στήθος και για λοιμώξεις
Για το στόμα και τα ούλα οι λοιμώξεις (όπως άφθες, ουλίτιδα),η χρήση σε οδοντόκρεμα ή στοματικό διάλυμα / γαργάρα. Λίγο όσο ένα διάλυμα 0,1 τοις εκατό είναι αποτελεσματικ;o.
Μετά από μια μελέτη στην Γερμανία, πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για τον βήχα οφείλεται στην εκπνοή (μετά την κατάποση) της τοπικής δράσης της αιθέριου ελαίου στην αναπνευστική οδό.
Εκτεταμένη έρευνα έχει δείξει την αποτελεσματικότητα των αιθέριων ελαίων, συμπεριλαμβανομένων το θυμάρι, ως αποχρεμπτικά και να αυξήσει τις εκκρίσεων της βλέννας που ανακουφίζει το ξηρό βήχα. Εισπνοή σε μικρές ποσότητες λειτουργεί καλύτερα Πολύ ισχυρό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η εισπνεόμενη θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά τη θεραπεία των χρόνιων λοιμώξεων που καθυστερούν στα ιγμόρεια.
Το θυμάρι χρησιμοποιείται ως φάρμακο για τη σωματική και ψυχολογική αδυναμία, και εξακολουθεί να είναι σήμερα. Χρήσιμο για την ανάκτηση της δύναμης μετά από ασθένεια, χρόνια κόπωση, κατάθλιψη ή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την αϋπνία, Τονώνει την κυκλοφορία του,σαν βοηθήματα συγκέντρωση, αυξάνει την αρτηριακή πίεση η οποία είναι πολύ χαμηλή, και μάλιστα για την αύξηση της νοημοσύνης και της μνήμης.
Αναζωογονεί, ενισχύει, και ισορροπεί τόσο το μυαλό και το σώμα. Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού είναι αντιβακτηριακό, ενεργώντας για τα ένζυμα των βακτηρίων. Ως τέτοια, έχει χρησιμοποιηθεί σαν σαπουνάδα σε διαλύματα για την απολύμανση των χεριών πριν από το χειρουργείο, που είναι ισχυρότερο από ό, τι τα περισσότερα αντισηπτικά που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία.
Ο σταφυλόκοκκος μπορεί να καταστρέψει σε αραίωση 1000 φορές.
Μια μελέτη στη Γαλλία έδειξε το θυμάρι να είναι μεταξύ πολλών στα αιθέρια έλαια που βρέθηκαν να καταστρέψει το 90 τοις εκατό των μικροβίων εντός τριών ωρών, όταν χρησιμοποιείται σε ένα ψεκαστήρα.
Πρόσθετες χρήσεις περιλαμβάνουν: Το Θυμάρι είναι χρήσιμο σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και την ουροδόχο κύστη, και επίσης δρα ως ένα διουρητικό, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του ,Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την candida και την κολπίτιδα ,Χρησιμοποιήστε το για να σκοτώσει τον μύκητα των νυχιών
Θυμάρι είναι ένα συστατικό σε φυσικό απολυμαντικo χεριών
Προσθήκη με θυμάρι σε ζεστό για να ανακουφίσει τον πόνο ρευματικό, μυϊκούς πόνους και πόνους, διαστρέμματα, αθλητικές κακώσεις, ισχιαλγία, αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα
• Το φρέσκο χορτάρι ή χρήση με αραιωμένο λάδι ως πρώτες βοήθειες για τσιμπήματα εντόμων και τσιμπήματα
Χρήση για το πόδι
Για αυτή τη χρήση, μπορείτε να εφαρμόσετε το έλαιο , ή μη αραιωμένο, με κάποια λιπαρή κρέμα. Άλλες εφαρμογές περιλαμβάνουν τακτοποιημένο δαγκώματα ζώων και βράζει.
Χρήση σε μαλλιά και δέρμα , ως τονωτικό για τα μαλλιά ή σε ένα πλύσιμο προσώπου και για τη θεραπεία της ακμής, ή τα κονδυλώματα • Χρησιμοποιήστε το θυμάρι σε ένα μπάνιο ή μασάζ για την τόνωση της έμμηνου ρύσεως για την αδύναμη ή λείπουν περιόδους
Χρησιμοποιήστε το για να σκοτωθούν τα παράσιτα Η θυμόλη, ένα χημικό συστατικό σε αιθέριο έλαιο θυμαριού, έχει βρεθεί ότι αυξάνει την ροή του αίματος στο δέρμα, πιστεύεται ότι επιταχύνει την επούλωση Η θυμόλη έχει βρεθεί ότι προστατεύει και για να αυξάνει το ποσοστό στα υγιή λίπη που βρίσκονται στις μεμβράνες των κυττάρων
Η κατανάλωση του θυμαριού έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την ποσότητα του DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ, ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ) στον εγκέφαλο, στα νεφρά, και στις κυτταρικές μεμβράνες της καρδιάς
Θα αποθαρρύνει τα έντομα από την εισβολή τους στο σπίτι σας
Η Χρήση με θυμάρι, δεντρολίβανο, λεβάντα, ξύλο κέδρου και σε ένα μείγμα σταφυλιού και έλαια jojoba για τη θεραπεία της γυροειδής αλωπεκία. Σύμφωνα με ή, ελεγχόμενη κλινική δοκιμή, το μασάζ το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής καθημερινά για αρκετούς μήνες. Εξαιτίας του κινδύνου ερεθισμού, είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το θυμάρι σε μείγματα. Συνδυάζει ιδιαίτερα καλά με περγαμόντο, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, λεβάντα, δεντρολίβανο και πεύκο
Φτιάξτε μόνοι σας
Εντριβή θώρακα: Διαλύουμε 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου θυμαριού σε 20 ml αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο.
Ρευματικές παθήσεις: Βράζουμε 100 γρ. θυμάρι σε 1 λίτρο νερό, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στο νερό της μπανιέρας.
Παιδικός βήχας: Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια τσάι από θυμάρι στo μπάνιο τους.
Τσιμπήματα: Ανακατεύουμε 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου θυμαριού με 20 ml νερό.
Έλαιο μασάζ: Διαλύουμε 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου θυμαριού και ελαίου λεβάντας σε 25 ml αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο.
Δερματικά: Αναμειγνύουμε 1 κουταλάκι αιθέριο έλαιο θυμαριού με 1/2 λίτρο ελαιόλαδο. Αλείφουμε τρεις ή περισσότερες φορές τη μέρα στην πάσχουσα περιοχή.
Παρασκευή εγχύματος: Βάζουμε 1 κουταλιά θυμάρι, χωρίς κοτσάνι, σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, το σκεπάζουμε για 10΄ και μετά το σουρώνουμε. Το μείγμα που προκύπτει το χρησιμοποιούμε εξωτερικά για τον καθαρισμό και την επούλωση των πληγών ή για γαργάρες.
Παρασκευή ροφήματος: Ρίχνουμε 1 κουταλάκι θυμάρι σε ένα μπρίκι με νερό και μόλις αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 10΄. Σουρώνουμε και πίνουμε το ρόφημα ζεστό με μέλι.
Παρασκευή κολόνιας: Ανακατεύουμε 10 γρ. λουλούδια θυμαριού με 250 γρ. λευκό οινόπνευμα σε ένα μπουκάλι, το κλείνουμε με φελλό και το αφήνουμε 2-3 εβδομάδες στον ήλιο. Στη συνέχεια σουρώνουμε.
πηγη
πηγη.
http://www.naturalnews.com