O ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΦΟΔΕΥΣΗΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Σωστή στάση αφόδευσης

 

Δυστυχώς ο “πολιτισμός” μας άλλαξε απότομα και δεν προλάβαμε να σκεφτούμε πως είχαμε και συνήθειες οι οποίες για χιλιάδες χρόνια μας είχαν ωφελήσει.

Έτσι, μαζί με τις σύγχρονες κατοικίες και την εγκατάσταση των υδραυλικών εντός της οικίας μας, αλλάξαμε και την σωστή στάση αφόδευσης που χρησιμοποιούσαμε ως τότε.
Αποτέλεσμα, νέες συνήθειες στην τουαλέτα, νέες αρρώστιες και προβλήματα…

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καρκίνος του παχέος εντέρου, διαταραχές του προστάτη, εκκολπωματίτιδα, ακράτεια, κολίτιδα, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες και άλλα συνδέονται με την λάθος στάση μας.

Ο λόγος είναι η συσσώρευση τοξινών στο παχύ έντερο, το οποίο λόγω της λάθους στάσης δεν αδειάζει όσο θα έπρεπε.Έτσι οι τροφές παραμένουν εκεί, σαπίζουν και εμποδίζουν την αφομοίωση θρεπτικών συστατικών.Σωστή_στάση_αφόδευσης_χεσίματος

 Οι μοντέρνες τουαλέτες δεν μας επιτρέπουν την σωστή στάση αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται να τρέχουμε και στο πάρκο της γειτονιάς!

Μπορούμε να προσαρμόσουμε την στάση μας ακόμη και στις σύγχρονες λεκάνες.

Έτσι, μία πολύτιμη συνήθεια που μπορούμε να αποκτήσουμε είναι να ανεβαίνουμε πατώντας πάνω στο σημείο που κανονικά καθόμαστε.

Αν η ηλικία ή η φυσική κατάσταση δεν το επιτρέπει τότε ένα ειδικό σκαλάκι ή ακόμα και ένας κουβάς γυρισμένος ανάποδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν “σκαλάκι” φέρνοντας τα γόνατα μας πιο κοντά στο στήθος.

Όποιος ενδιαφέρεται για την Υγεία του θα πρέπει επίσης να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να σταματήσει να χρησιμοποιεί το χαρτί “υγείας”.

Τι υγεία μπορεί να προσφέρει ένα υλικό με χημικά το οποίο μας ακουμπά στα ευαίσθητα σημεία μας;
Για αυτή την δουλειά χρησιμοποιούμε το νεράκι.

πηγη

revealedtheninthwave.blogspot.gr/