ΨΥΞΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Το καλοκαίρι, η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας από τη ζέστη του εξωτερικού περιβάλλοντος στη δροσιά των κλιματιζόμενων χώρων είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για να προκληθεί ψύξη, στον αυχένα, στην πλάτη, αλλά ακόμη και στο μάτι ή στο μέτωπο.

Για να αποφύγετε τις ψύξεις
• Όταν ιδρώνετε, να αλλάζετε οπωσδήποτε ρούχα
• Να προφυλάσσετε τον αυχένα σας με ένα μαντίλι
• Αποφύγετε τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, καθώς και τα ρεύματα αέρα
• Εάν είστε επιρρεπείς στις ψύξεις, τότε σε περίπτωση που εκτεθείτε ξαφνικά στο κρύο φροντίστε να επιστρέψετε αμέσως στη ζέστη. Εάν δεν μπορείτε να φύγετε από το χώρο, τουλάχιστον μετακινηθείτε, έτσι ώστε να μη σας «χτυπάει» ο αέρας του κλιματιστικού

Για να ανακουφιστείτε
-Σε περίπτωση που πάθετε ψύξη πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε ένα μυοχαλαρωτικό και ένα αναλγητικό, για να μην υποφέρετε.
Επίσης, θα σας ανακουφίσει η τοποθέτηση μιας θερμοφόρας ή η επάλειψη με μια θερμαντική αλοιφή στην πάσχουσα περιοχή, επειδή η ζέστη βοηθά στη λύση του μυϊκού σπασμού (η χρήση του πάγου συνιστάται μόνο όταν υπάρχει έντονο αίσθημα καύσου-καυσαλγίας).
-Αποφύγετε, πάντως, τις εντριβές με οινόπνευμα, επειδή η εξάτμισή του οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας τοπικά στο δέρμα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό.
Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να φορέσετε ένα μαλακό αυχενικό κολάρο μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.
-Κάντε κομπρέσες με αιθέρια έλαια: Ρίξτε σε μια ζεστή πετσέτα 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Τοποθετήστε τη ζεστή πετσέτα στο σημείο που πονάτε (π.χ. στην πλάτη, στον αυχένα, στο μέτωπο, αλλά όχι στα μάτια) για 20 λεπτά. Αυτό το επαναλαμβάνετε 3 φορές την ημέρα. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε επάλειψη στο σημείο της ψύξης με χαμομηλόλαδο.
-Κάντε επάλειψη με βότανα: Το κυριότερο βότανο που μπορεί να βοηθήσει είναι η άρνικα που έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιρρευματικές ιδιότητες και το σύμφυτο που απαλύνει τους μυϊκούς πόνους. Υπάρχει κρέμα ή αλοιφή άρνικας και φύλλα σύμφυτου που θρυμματίζονται και γίνονται κατάπλασμα.

-Τέλος με τον βελονισμό θα ανακουφιστείτε από τον πόνο λόγω έκκρισης των ενδορφινών και με την δακτυλοπίεση, δηλαδή την πίεση του αντανακλαστικού σημείου του προσώπου που βρίσκεται πάνω από το άνω χείλος, στα δύο τρίτα της απόστασης από τη μύτη, θα ανακουφιστείτε προσωρινά από τον πόνο του μυϊκού σπασμού.

-Στην μπανιέρα για χαλάρωση: Βυθιστείτε για 10-12΄στο ζεστό νερό της μπανιέρας, όπου προηγουμένως θα έχετε ρίξει 1 φλιτζάνι χαμομήλι ή πασιφλόρα, τα οποία βοηθούν στη χαλάρωση των μυών.Στην μπανιέρα για χαλάρωση: Βυθιστείτε για 10-12΄στο ζεστό νερό της μπανιέρας, όπου προηγουμένως θα έχετε ρίξει 1 φλιτζάνι χαμομήλι ή πασιφλόρα, τα οποία βοηθούν στη χαλάρωση των μυών.

πηγη

http://www.emedi.gr/