Τι νομίζετε ότι ξέρετε για την Έρευνα του Καρκίνου?
Για την πρόληψη του καρκίνου, πολλά από αυτή την έρευνα που είναι σχετικά πρόσφατη, και έτσι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί δεν γνωρίζουν τα τελευταία ευρήματα. Μετά από όλα, είναι πιθανό ότι οι παππούδες σας που πιστεύεται οτι ο καρκίνος ήταν όλα στα γονίδιά σας, ή απλά από κακή τύχη. Τώρα, ένα ισχυρό σώμα της έρευνας δείχνει ότι πολλοί καρκίνοι μπορούν να προληφθούν.
Αν και δεν υπάρχουν εγγυήσεις, όταν πρόκειται για τον καρκίνο, η υγιεινή διατροφή, αδύνατος και ενεργός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πολλών από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου. Η αποχή από το κάπνισμα θα μειώσει τον κίνδυνο ακόμα περισσότερο.
Εδώ είναι μερικές ιδέες για την πρόληψη του καρκίνου που μπορεί να έχετε ακούσει και να ήταν αλήθεια σε κάποιο σημείο, αλλά έχουν αλλάξει με την έρευνα.
1.Οι επιζώντες του καρκίνου του μαστού δεν πρέπει να τρώνε σόγια . Οι τροφές σόγιας περιέχουν φυτοοιστρογόνα , τα οποία έχουν μια χημική δομή παρόμοια με τα οιστρογόνα, και στις αρχές του ερευνητικού εργαστηρίου οδηγήσει σε ανησυχίες ότι αυτά τα τρόφιμα θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν καρκίνους σχετίζεται με τα οιστρογόνα. Τώρα, μεγάλες πληθυσμιακές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τόφου, edamame και σε άλλα τρόφιμα σόγιας σε μέτριες ποσότητες – 1 – 2 πρότυπο μερίδες την ημέρα – δεν αυξάνει τον κίνδυνο μιας γυναίκας για τον καρκίνο του μαστού. Το ίδιο ποσό των τροφίμων σόγιας, επίσης, δεν αυξάνουν τον κίνδυνο του μαστού επιζών του καρκίνου για υποτροπή ή το θάνατο , και δεν κατέδειξαν επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις με αντι-οιστρογόνα φάρμακα.
2. Η παχυσαρκία δεν έχει τίποτα να κάνει με τον καρκίνο . Περίπου το ήμισυ των Αμερικανών πιστεύουν αυτό και αν είστε ανάμεσά τους, κάνετε λάθος. Η περίσσεια σωματικού λίπους αυξάνει τον κίνδυνο σε δέκα καρκίνους, συμπεριλαμβανομένων των μετεμμηνοπαυσιακών του μαστού, του παχέος εντέρου και των ωοθηκών. Η έρευνα δείχνει τώρα ότι, εκτός από το κάπνιζμα, είναι ένα υγιές σωματικό βάρος είναι το πιο σημαντικό βήμα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
3. Η Άσκηση μειώνει μόνο τον κίνδυνο του καρκίνου επειδή βοηθά να χάσετε βάρος. Μόνο περίπου τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς ακόμη γνωρίζουμε ότι η απραξία σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, οπότε αν έχετε σκεφτεί ότι θα μπορούσε να βοηθήσετε ενεργά στον έλεγχο του βάρους – και επομένως σε χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου – αυτό είναι μια καλή αρχή. Αλλά η έρευνα δείχνει τώρα ότι η καθημερινή μέτρια δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο διαφόρων μορφών καρκίνου, ανεξάρτητα από το βάρος. Η Δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών που συνδέονται με την ανάπτυξη καρκίνου, καθώς και τη βελτίωση μεταβολικών παραγόντων που συνδέονται με τον καρκίνο.
4. βιταμίνες, μέταλλα και άλλα συμπληρώματα μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο . Δεδομένου ότι τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλα φυτικά τρόφιμα που συσκευάζονται με υγιεινές ενώσεις, Είναι κατανοητό ότι οι ερευνητές πίστευαν λαμβάνοντας μεγάλες ποσότητες αυτών των ενώσεων θα μπορούσε να είναι προστασία απο τον καρκίνος Αλλά όχι, η έρευνα δεν έχει βρει τα συμπληρώματα προσφέρουν προστασία από τον καρκίνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υψηλές δόσεις συμπληρωμάτων έχουν ακόμη δειχθεί να προκαλουν βλάβη. Υπάρχει πολλή εν εξελίξει έρευνα με βιταμίνη D και άλλα συμπληρώματα και μερικές μελέτες δείχνουν ότι ορισμένες ομάδες ανθρώπων μπορούν να επωφεληθούν. Αλλά για τώρα, αν πληρούν όλες τις διατροφικές ανάγκες σας:
Ο AICR συνιστά να μην βασίζονται σε συμπληρώματα για την προστασία από τον καρκίνο.
5. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας και αμέσως μετά, ασθενείς με καρκίνο θα πρέπει να ξεκουραστούν όσο το δυνατόν περισσότερο . Όχι. Κατευθυντήριες γραμμές που δημοσιεύτηκαν το 2010, προτρέπουν τους ασθενείς και τους επιζώντες να αποφευχθεί η αδράνεια, με στόχο τελικά να ανταποκριθουν στις συστάσεις σωματικής δραστηριότητας για όλους τους Αμερικανούς. Στόχος για τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αεροβική γυμναστική και δύο ημέρες μυϊκής ενδυνάμωσης των δραστηριοτήτων ανά εβδομάδα ανάλογα με την περίπτωση με βάση τη συμβουλή του γιατρού του κάθε ατόμου. Η έρευνα δείχνει οτι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους επιζώντες να έχουν βελτιώσει την ποιότητα της ζωής, και, ενδεχομένως, να μειώσουν τον κίνδυνο υποτροπής.
6. Ο διαβήτης είναι εντελώς άσχετος με τον καρκίνο . Φαίνεται να ειναι συνδεδεμένοι. Μόλις θεωρείται σαν δύο ξεχωριστές ασθένειες, η έρευνα είναι όλο και περισσότερο την εύρεση του διαβήτη τύπου 2 και οι καρκίνοι μοιράζονται πολλους παράγοντες κινδύνου. Αποδεικτικά στοιχεία τώρα δείχνουν ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για πολλές μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του ήπατος, του ενδομητρίου, του παγκρέατος και της ουροδόχου κύστης.
πηγη
http://www.aicr.org/enews/2015/05-may/enews-top-facts-in-cancer.html