ΛΙΒΑΝΙ ΜΥΡΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Λιβάνι και μύρο, αρωματικές ρητίνες από ψηλόλιγνα δέντρα, ήταν κάποτε πολύ περιζήτητα στη Ρώμη και στην Ινδία, και ήταν απαραίτητα για μια σειρά χρήσεων που κυμαίνονται από θρησκευτικά στα καλλυντικά φάρμακα. Σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη, οι τρεις σοφοί που ταξίδεψε στην Βηθλεέμ για τη λατρεία του Χριστού Παιδιού έδωσαν χρυσό, λιβάνι και σμύρνα ως δώρα.

Ακόμη και πριν από τα Ιησού τα σμύρνα είναι πάνω από 2000 χρόνια πριν.

Μύρο ΗΤΑΝ ΕΝΑ Α.Ε. ΑΠΌ ΤΑ ΠΙΟ επιθυμητά ΚΑΙ ΠΙΟ περιζήτητα αντικείμενα ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Αναφέρεται στη Βίβλο πάνω από 22 φορές και χρησιμοποιήθηκε ως θυμίαμα σε θρησκευτικές τελετές. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν σε δυνάμεις ίασης του: αυτό που καίγεται κάθε μέρα ως μέρος της λατρείας τελετουργικά τους.

Στην ελληνική κουλτούρα στρατιώτες όταν πήγαν στην μάχη ήταν ένα ουσιαστικό μέρος ιατρικό εργαλείο στην καταπολέμηση της σμύρνα εχει εξαιρετικά υψηλή αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό τραυμάτων και για την πρόληψη της λοίμωξης. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για την πρόληψη της εξάπλωσης της γάγγραινα σε ήδη μολυσμένα μέρη του σώματος.

Χάρη στην εξημέρωση της καμήλας, ένα πολύπλοκο δίκτυο εμπορικών μεταφορών εξελίχθηκε με την ανεκτίμητη ρητίνη από τις απομακρυσμένες κοιλάδες, όπου τα δέντρα αυξήθηκαν, στις αγορές στις οποίες βασιλιάδες και αυτοκράτορες συναγωνίζονται για το Λιβάνι και τη σμύρνα είναι και οι δύο ρητίνες – αποξηραμένα δέντρο που προέρχονται από δέντρα στη Σομαλία. . Ο τρόπος που οι άνθρωποι συλλέγουν το σφρίγος είναι παρόμοιο με το τρόπο που οι άνθρωποι συλλέγουν δέντρο καουτσούκ ή πεύκο σφρίγος. Κοπή του φλοιού του δένδρου, προκαλεί το σφρίγος με λάσπη από την περικοπή χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τόσο το λιβάνι και σμύρνα έρχεται αργά και αφήνεται όταν στεγνώσει το δέντρο. Οι θάμνοι που παράγουν την ρητίνη δεν αυξάνονται περισσότερο από 9 μέτρα σε ύψος,

Ρέει ως υποκίτρινο υγρό, αλλά σκληραίνει με καφέ κόκκινη μάζα, που βρίσκονται στο εμπόριο σε δάκρυα από πολλά μεγέθη, ο μέσος όρος είναι ότι από ένα καρύδι.   Η επιφάνεια είναι ακατέργαστα και σκόνη, και τα κομμάτια είναι εύθραυστα, με κοκκώδη κάταγμα, ημι- διαφανείς, ελαιώδες, και συχνά παρουσιάζουν σημάδια υπόλευκο. Η οσμή και η γεύση είναι αρωματική το τελευταίο είναι επίσης πυκνό και πικρό. Είναι εύφλεκτα, αλλά καίγονται ασθενικά. Έχει χρησιμοποιηθεί από τις απομακρυσμένες ηλικίες ως συστατικό σε θυμίαμα, αρώματα, κλπ, στον ιερό λάδι των Εβραίων και των Kyphi των Αιγυπτίων για. Φαίνεται πιθανόν ότι το καλύτερο φάρμακο προέρχεται από Σομαλία, αγοράζεται στην εκθέσεις της Μπερμπέρα από την Ινδίας, που αποστέλλονται προς Βομβάη, και εκεί ταξινομημένο,

Η σμύρνα είναι γνωστή στις αγορές ως Karam, στην Είναι εν μέρει διαλυτό στο νερό, είναι οινόπνευμα, και αιθέρα. ελαφρώς πικάντικο-με φαρμακευτικά οσμή. Η οσμή του είναι ισχυρά αλλά ευχάριστη. Αναμειγνύεται με το νερό. Η κύρια μορφή του μοιάζει με θυμόλης ή Διπεντένιο, κιναμμωμαλδεΰδη, μεταξύ άλλων. της πρόσφατης απόσταξης του πετρελαίου. Είναι διαλυτή στο αλκοόλ, και άνθρακα. Είναι οξυγονωμένες εύκολα στον αέρα και μεταξύ των προϊόντων που σχηματίζεται είναι μυρμηκικό οξύ. Χρησιμοποιήθηκε σε ταρίχευση, ως θεραπεία για τον καρκίνο, τη λέπρα, και σύφιλη Μύρο, αναμεμειγμένα με κορίανδρο και μέλι, χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του έρπητα. Είχε χρησιμοποιηθεί ως αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, στυπτικό και ως τονωτικό.

διαβαστε

https://www.bioathens.com/miro-to-agnosto-thimiama-ton-magon/

https://www.bioathens.com/livani-to-margaritari-tis-erimou-chrisimo-gia-tin-iasi/