Γιατί πρέπει να κάνουμε αποτοξίνωση
Τελευταία ακούμε όλο και περισσότερο για αντιοξειδωτικές τροφές, ροφήματα αποτοξίνωσης, προϊόντα που προστατεύουν τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες κλπ. Πόσοι από μας όμως ξέρουμε με ποιους τρόπους επιβαρύνεται ο οργανισμός μας με τοξίνες; Πως και για ποιους λόγους πρέπει να κάνουμε αποτοξίνωση κάθε τόσο;
Τα χημικά εισέρχονται στον οργανισμό μας από διάφορες πηγές και με πολλούς τρόπους:
Με την κατανάλωση φρούτων – λαχανικών. Για να πετύχει η καλύτερη ποιότητα και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα των παραγόμενων οπωροκηπευτικών, γίνεται αλόγιστη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που για να μην χάσουν μέρος της παραγωγής και του εισοδήματός τους, δεν τηρούν σωστά τις ημερομηνίες ραντίσματος-συγκομιδής, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να καταλήγουν στο πιάτο μας με υπερβολικά ποσοστά χημικών-καρκινογόνων ουσιών. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι μεγάλη μερίδα αγροτών νοσεί με καρκίνο καθώς και με αναπνευστικές και δερματολογικές λοιμώξεις.
Με την πρόσληψη κτηνοτροφικών προϊόντων όπως κρέας-αλλαντικά, γαλακτοκομικά-τυροκομικά προϊόντα και αυγά. Ελάχιστοι καταναλωτές γνωρίζουν ότι τα ζώα που προορίζονται για κατανάλωση, από την αρχή της ζωής τους και σε όλη την διάρκειά της, δέχονται μεγάλες και επαναλαμβανόμενες δόσεις αντιβιοτικών και ορμονών. Οι αντιβιώσεις γίνονται κυρίως προληπτικά, ώστε να μην νοσήσει το ζώο και ο κτηνοτρόφος χάσει το εισόδημά του. Οι αυξητικές ορμόνες χορηγούνται κυρίως μέσω της τροφής και έχουν σκοπό να φτάσει το ζώο όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο επιθυμητό βάρος. Όλα αυτά τα χημικά δεν αποβάλλονται , αλλά συσσωρεύονται στο κρέας και στο γάλα, και τέλος καταλήγουν μέσα μας.
Με την κατανάλωση τυποποιημένων-κονσερβοποιημένων τροφίμων, τα οποία για να μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, περιέχουν πολλά χημικά συστατικά ως συντηρητικά.
Με την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
Με την χρήση καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής περιποίησης. Μπορεί τα καλλυντικά να χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από γυναίκες, όμως όλοι μας ανεξαιρέτως χρησιμοποιούμε σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόκρεμα κλπ. Όλα αυτά τα προϊόντα, για οικονομικούς λόγους, περιέχουν μεγάλα ποσοστά χημικών ουσιών, είτε για να είναι αποτελεσματικά, είτε για να βελτιωθεί η υφή και η οσμή τους, είτε για την συντήρησή τους. Κατά την διάρκεια των πειραμάτων που γίνονται στα πειραματόζωα κατά την παρασκευή τους, πολλά ζωάκια τυφλώνονται ή παθαίνουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο δέρμα και τα εσωτερικά τους όργανα.
Με την χρήση απορρυπαντικών και απολυμαντικών. Αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται αποκλειστικά από χημικές-τοξικές ουσίες, γι αυτό και δεν μπορούμε να τα καταναλώσουμε. Οι περισσότερες δερματικές παθήσεις προκαλούνται από την χρήση των απορρυπαντικών. Πολλές φορές οι νοικοκυρές, στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν καλά τα ρούχα ή τα πιάτα, χρησιμοποιούν μεγαλύτερες ποσότητες απορρυπαντικού από την συνιστώμενη δόση, με συνέπεια το απορρυπαντικό να μην ξεπλυθεί επαρκώς, κι έτσι εισέρχεται στον οργανισμό μας μέσω των πόρων του δέρματός μας.
Μέσω αλόγιστης χρήσης της τεχνολογίας. Όλοι μας πια, και ειδικότερα τα παιδιά, χρησιμοποιούμε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι συσκευές αυτές (και κάποιες άλλες όπως το σεσουάρ και ο φούρνος μικροκυμάτων) εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, και όσο περισσότερο τις χρησιμοποιούμε, τόσο πιο πολύ επιβαρύνεται ο οργανισμός μας.
Μέσω του αέρα που αναπνέουμε και του νερού που πίνουμε. Η ατμόσφαιρά μας πλέον έχει επιβαρυνθεί με πάρα πολλές τοξικές ουσίες λόγω των αμέτρητων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, της καύσης των απορριμμάτων, των λυμάτων μεγάλων εργοστασίων που διοχετεύονται σε ποτάμια και θάλασσες, των πυρηνικών δοκιμών, της υπέρμετρης χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων κλπ.
Όπως βλέπουμε από τα παραπάνω, τα χημικά και οι τοξίνες εισέρχονται στον οργανισμό μας μέσω των τροφών, των καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής περιποίησης, μέσω των απορρυπαντικών που χρησιμοποιούμε, με τα φάρμακα που καταναλώνουμε, και ακόμα – ακόμα μέσω του αέρα που αναπνέουμε και του νερού που πίνουμε. Δεν χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσουμε πολύ για να αρρωστήσουμε… Και πρέπει συνεχώς να κάνουμε αποτοξίνωση ώστε ο οργανισμός μας να είναι καθαρός και να λειτουργεί σωστά.
Το άσχημο είναι ότι τα χημικά δρουν με πολύ ύπουλο τρόπο, και τα αποτελέσματα από τη δράση τους δεν φαίνονται αμέσως. Περιέχονται σε όλα σχεδόν τα προϊόντα που καταναλώνουμε, σε ποσοστά όμως που είναι επιτρεπτά και υποτίθεται ότι δεν μας βλάπτουν. Και λέω «υποτίθεται» ακριβώς επειδή τα χημικά έχουν συσσωρευτική δράση και δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό μας. Όσο καταναλώνουμε τρόφιμα και χρησιμοποιούμε προϊόντα που είναι γεμάτα επικίνδυνες ουσίες, τόσο αυτές μαζεύονται μέσα μας και το αποτέλεσμα είναι κάποια στιγμή να αρχίσει να μην λειτούργει σωστά το συκώτι μας, να έχουμε πεπτικά και αναπνευστικά προβλήματα, να μπλοκαριστεί ο μεταβολισμός, να αποκτήσουμε διάφορες αλλεργίες και πάει λέγοντας…
Ξέρουμε ότι τα μικρά παιδιά είναι υγιείς, ενώ όσο περνάει η ηλικία και αθροίζονται οι τοξίνες μέσα μας, τόσο αρχίζουμε και αποκτούμε διάφορα προβλήματα υγείας όπως πίεση, χοληστερίνη, αρθριτικά, καρδιακά νοσήματα κ.ο.κ. Τα μικρά παιδιά όμως μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε κάποια σε κάποια χημικά, επειδή το δερματάκι τους είναι πιο ευαίσθητο και ο οργανισμός δεν έχει αποκτήσει τα αντισώματα που έχει ένας ενήλικας.
Γι αυτόν τον λόγο πρέπει να προσέχουμε τι προϊόντα χρησιμοποιούμε από την αρχή της ζωής μας και όχι αφού αρρωστήσουμε και μετά. Πολλοί είναι οι παιδίατροι που συνιστούν στις νεαρές μητέρες να ταΐζουν τα παιδιά τους αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα, αμέσως μόλις σταματήσουν τον θηλασμό. Αυτό παρατηρείται κυρίως στις μεγάλες πόλεις, ίσως επειδή οι κάτοικοί τους δεν διαθέτουν κήπο ή χωράφι ώστε να καλλιεργούν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μεγαλύτερη. Όμως εμείς εδώ στην επαρχία, που έχουμε κοντά μας το χωράφι και μπορούμε να καλλιεργήσουμε κάποια προϊόντα, πόσο «καθαρά» τα καλλιεργούμε;
Πόσα από αυτά καλλιεργούμε και πόσα άλλα αγοράζουμε, που δεν ξέρουμε πως έχουν καλλιεργηθεί; Οι παιδίατροι της Κρήτης επίσης επιμένουν στην βιολογική διατροφή, ίσως γιατί η Κρήτη κατά κύριο λόγο είναι γεωργοκτηνοτροφική και οι γιατροί γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά τις επιπτώσεις των χημικών στην υγεία των παιδιών. Ίσως πάλι επειδή στη μεγαλόνησο υπάρχουν πολλές βιολογικές καλλιέργειες, και η διαφορά στην υγεία – με την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων – είναι αισθητή. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο οι γιατροί της πόλης μας αδιαφορούν και δεν ενημερώνουν τους γονείς… Δεν θέλω να φανταστώ ότι δεν γνωρίζουν όλα τα παραπάνω. Αρνούμαι επίσης να πιστέψω ότι ένας ενημερωμένος γονιός θα αδιαφορήσει για την υγεία του παιδιού του. Να υποθέσω λοιπόν ότι εξυπηρετούνται άλλα συμφέροντα;
Είναι γνωστό ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία.Ναι μεν, δεν μπορούμε να μην αναπνέουμε τον αέρα με τα τόσα τοξικά, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και να χρησιμοποιούμε βιολογικά προϊόντα που δεν θα επιβαρύνουν επιπλέον την υγεία μας. Τα βιολογικά οπωρολαχανικά καλλιεργούνται χωρίς την χρήση χημικών, τα ζώα εκτρέφονται με φυσικές τροφές χωρίς την προσθήκη αντιβιοτικών και ορμονών, τα καλλυντικά και τα απορρυπαντικά κατασκευάζονται με φυτικά συστατικά και σαν δραστικές ουσίες χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια, υλικά που είναι βιοδιασπώμενα και δεν επιβαρύνουν την υγεία μας και το περιβάλλον.
πηγη
http://biobaxes.wordpress.com/
Με την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων προστατεύουμε την υγεία μας, το περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών μας!