ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΜΑΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Φυσικά εντομοαπωθητικά από βότανα για τα ζωάκια μας
Μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα μας φτιάχνοντας εντομοαπωθητικά με την βοήθεια βοτάνων και αιθέριων ελαίων και χωρίς την χρήση χημικών ουσιών. Οι συνταγές που θα βρείτε πιο κάτω γίνονται εύκολα και είναι πολύ αποτελεσματικές. Θυμηθείτε, ότι από Μάιο ως Οκτώβριο κάθε βράδυ πρέπει να ψεκάζετε το σκύλο σας κατά της σκνίπας (για το καλαζάρ) ενώ κάθε 1 ή 3 μήνες πρέπει να χρησιμποιείτε αποπαρασιτικά (είτε αμπούλα, είτε κολλάρο ή spray).

ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ – (Εντομοαπωθητικό)
Αφαιρούμε το ½ περιεχόμενο από ένα έτοιμο Σαμπουάν για σκύλους.
Κάνουμε ένα δυνατό τσάι με Φλισκούνι.
Συμπληρώνουμε το σαμπουάν που έμεινε στο μπουκάλι με το τσάι.
Προσθέτουμε 3-4 σταγόνες Αιθέριου Ελαίου Citronella.
(Δεν πρέπει να βάλουμε παραπάνω γιατί η όσφρηση των σκύλων είναι πολύ πιο ευαίσθητη από την δική μας)

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΚΟΛΑΡΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ & ΓΑΤΕΣ
Διαρκεί για 1 μήνα περίπου και γίνεται εύκολα και φτηνά!!
1 φτηνό Υφασμάτινο ΚΟΛΑΡΟ η μαντήλι
1 σκόρδο λιωμένο
½ κουταλάκι οινόπνευμα καθαρό
1 σταγ. Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας
1 σταγ. Citronella
1 σταγ. Θυμάρι
Ανακατεύουμε τα πιο πάνω υλικά μέσα σε ένα μπολ και βάζουμε το κολάρο η το μαντήλι μέσα στο μείγμα για μία περίπου ώρα.
Αφού στεγνώσει το δένουμε χαλαρά γύρο από τον λαιμό του κατοικίδιού μας. Θα το προστατεύσει από κουνούπια, τσιμπούρια και άλλα έντομα για 1 μήνα περίπου.

ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΣΕ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΤΑ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΞΩΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των προϊόντων των ειδικών για το σκύλο και αντίστοιχων προϊόντων για τη γάτα.

Η έλλειψη πληροφόρησης μπορεί να οδηγήσει πολλές φορές, στην αγορά ενός λανθασμένου προϊόντος και να βλάψει το κατοικίδιο ζώο σας. Μην αποφασίζετε να αγοράσετε οποιοδήποτε υλικό είναι κατά των εξωπαρασίτων, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κτηνίατρου.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι βασική διαφορά μεταξύ προϊόντων σκύλου και γάτας στη πρόληψη των εξωπαρασίτων (ψύλλοι) είναι το κύριο συστατικό τους.
Στην περίπτωση των σκύλων η Permethrin είναι η βάση όλων των εντομοαπωθητικών (σκόνες, σανπουάν, σπρέϋ, αμπούλες), σε αντίθεση με την Pyrethrin που είναι η βάση στα περισσότερα αντίστοιχα προϊόντα για γάτες.

Η Permethrin είναι μια ισχυρότερη μορφή της Pyrethrin και γίνεται συχνά τοξική για τις γάτες.

Για τον λόγο αυτό τα προϊόντα που περιέχουν permethrin και απευθύνονται μόνο για σκυλιά, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται σε μια γάτα. Εκτός αν αναφέρεται ρητά επάνω ότι είναι κατάλληλα και για σκύλους και για γάτες.

Σημαντικός παράγοντας για τη δοσολογία σε τα όλα προϊόντα αντιμετώπισης των εξωπαρασίτων (ψύλλων), είναι το βάρος του κάθε ζώου. Εάν δεν γνωρίζετε το βάρος του κατοικίδιου ζώου σας, πρέπει να το ζυγίσετε και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο. Το βάρος είναι ένας σοβαρός λόγος, ώστε να χρησιμοποιήσετε το σωστό προϊόν πρόληψης εξωπαρασίτων και στο σωστό είδος ζώου.

Οι περισσότερες γάτες, αν όχι όλες, έχουν πολύ λιγότερο βάρος από ένα σκυλί, αυτό σε συνδυασμό με τον ευαίσθητο μεταβολισμό τους και την απορροφητικότητα του δέρματος τους, κάνουν κάθε εντομοαπωθητικό προϊόν σκύλου απαγορευτικό για χρήση σε γάτα.

Τέλος, ένα ζώο που ζει μόνο σε εσωτερικούς χώρους, είτε είναι σκύλος, είτε γάτα, χρειάζεται ένα προϊόν λιγότερο ισχυρό, από ένα άλλο ζώο που ζει μόνιμα εξω από το σπίτι.

Αγοράζοντας ένα προϊόν εντομοαπώθησης δώστε σημασία την ετικέτα και στη σύσταση του. Ρωτήστε τον κτηνίατρο και μην αγοράζετε οτιδήποτε σας προτείνουν.
Επίσης να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα εξωπαρασίτων σε ηλικιωμένα, άρρωστα ή έγκυα ζώα.
Επιμέλεια άρθρου : ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Το είδαμε: adespoto.gr

πηγη

http://votana-kipos.blogspot.gr/