ΔΙΑΙΤΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες κατατάσσονται ανάλογα με την ικανότητά τους να αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος και να επηρεάζουν το σωματικό βάρος. Προτείνεται, λοιπόν, η μειωμένη κατανάλωση υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή εκείνων που ανεβάζουν γρήγορα τα επίπεδα του σακχάρου. Η πατάτα π.χ. έχει υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη ζάχαρη και, επομένως, ανεβάζει το σάκχαρο με γρηγορότερο ρυθμό.
Συστήνεται η κατανάλωση τροφίμων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (π.χ. φρούτα, όσπρια και ζυμαρικά).
υπόσχεται: . Απώλεια λίπους ΣΕ Σύντομο Χρονικό ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Μελέτες ΕΧΟΥΝ δείξει τις ευεργετικές της επιδράσεις στην πρόληψη ή τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη, την παχυσαρκία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Παρ ‘όλα αυτά, ο γλυκαιμικός δείκτης δεν αποτελεί πάντα δείκτη υγιεινής διατροφής, καθώς τρόφιμα και ροφήματα, όπως τα αναψυκτικά, τα δημητριακά πρωινού με ζάχαρη, οι σοκολάτες, τα παγωτά, οι χυμοί τύπου νέκταρ κλπ., Έχουν συχνά χαμηλές ή μέτριες τιμές γλυκαιμικού δείκτη. Ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων μπορεί επίσης να μειωθεί με την προσθήκη λίπους, που επιβαρύνει το θερμιδικό τους φορτίο. Ωστόσο, το διαιτολόγιο δεν φαίνεται να είναι επικίνδυνο για την υγεία.