ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ –

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ
Η. Άνοιξη μπήκε ΑΛΛΑ έφερε μαζι Της ΚΑΙ τις αλλεργίες! Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μας εξηγεί ποιες είναι οι αλλεργίες της άνοιξης και μας δίνει κάποια συμβουλές για να προφυλαχθούμε …

Η μύτη τρέχει συνέχεια και το παιδί φτερνίζεται. Τα μάτια είναι κόκκινα και καμιά φορά τσιμπλιάζουν. Βγάζει κοκκινίλες στο δέρμα και έχει φαγούρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν τώρα που είναι άνοιξη και ο καιρός βελτιώθηκε. Μιλάμε για τις αλλεργίες της άνοιξης …

Τι είναι οι αλλεργίες της άνοιξης?
Είναι μια ανορθόδοξη αντίδραση του οργανισμού του παιδιού σε ….
. αντιγόνα παρουσιάζονται ΠΟΥ ΣΤΟ Περιβάλλον μονο ΚΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ περίοδο
ΓΙΑ παράδειγμα Η. ανθοφορία Των ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ φορτώνει ΤΗΝ ατμόσφαιρα ΜΕ Διάφορες γύρης, η γύρη των πεύκων τον Μάρτιο και Απρίλιο, η ανθοφορία της ελιάς τέλος Απριλίου και Μάιο, το περδικάκι που βρίσκεται συνήθως μέσα στο γκαζόν ή ανάμεσα στα διαστήματα στις πλάκες των πεζοδρομίων και άλλα πολλά μπορούν να προκαλέσουν:

1. Αλλεργικό άσθμα. Εκδηλώνεται με παροξυσμικό βήχα, συριγμό και συχνά δύσπνοια.
Το παιδί αισθάνεται πόνο στο στήθος, έχει ξερόβηχα και στο τέλος έχει βλεννώδη απόχρεμψη.

2. Αλλεργική επιπεφυκίτιδα . Τα μάτια πρήζονται, κοκκινίζουν και έχουν φαγούρα. Μπορεί να συνυπάρχει και ρινίτιδα με μύξες.

3. Αλλεργική ρινίτιδα. Φτέρνισμα, μπούκωμα, ρινοκαταρροή και φαγούρα στη μύτη.

4. Αλλεργική κλείδωση. Δερματική αλλεργική κατάσταση. Το δέρμα κοκκινίζει, μπορεί να έχει “πετάλες” και το παιδί συνήθως έχει φαγούρα.

5. Αναφυλαξία. Εξάνθημα, βήχας, βράχνιασμα, πόνος στο θώρακα, ναυτία, εμετό, δυάρια, πόνο στην κοιλιά.

Συμβουλές … Πως να προφυλαχθούμε!

1. Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά ώστε να μην μπαίνει η γύρη μέσα στο σπίτι, ειδικά όταν φυσάει αέρας.

2. Καταβρέχετε συχνά τα μπαλκόνια και την αυλή ώστε να απομακρύνεται η γύρη ή να κατακάθεται.

3. Κλείνετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου όταν περνάτε από περιοχή με δέντρα και λουλούδια.

4. Μην κρεμάτε ρούχα και σεντόνια στον εξωτερικό χώρο για στέγνωμα

πηγη

TLife.gr
http://aganaktismenospolitis.blogspot.com/